Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Festforestilling for unge prisvinnere

Ørland kommune gjorde tirsdag 5. februar stas på kulturprisvinner Mads Haugseth (23) og vinner av ungdommens kulturpris Øystein Herkedal Hegvik (18).

Ordfører Tom Myrvold var tydelig stolt da han gratulerte de to prisvinnerne etter utdelingen av Ørland kommunes kulturpris og Ungdommens kulturpris. Myrvold ledet forestillingen i Store Sal ved Ørland Kultursenter, der publikum fikk servert en rekke innslag fra lokale kulturkrefter i tillegg til selve prisutdelingene.

Myrvold trakk fram betydningen av det rike og varierte kultur- og idrettslivet i Ørland kommune, og sa også at han er sikker på at ørlendingene vil følge begge prisvinnerne i deres videre karriere innen kultur og idrett.

Først på scenen under forestillingen var Ørland Barne- og Ungdomskorps (ØBU), som kom nesten rett fra Trøndersk Mesterskap, der korpset forsynte seg godt av premiebordet med blant annet seier i 3. divisjon. Som takk for innsatsen i Trøndersk Mesterskap fikk korpsets dirigent Liv Dagrun Ørsleie blomster og i tillegg vanket det kinobilletter på alle korpsets medlemmer.

Med "nye Ørland" i sikte introduserte Myrvold neste innslag som "tverrkommunalt", nemlig Duoen Wenche Hellem (piano/sang) fra Bjugn og Astrid Klara Mjøen (vokal) fra Ørland.

Johannes Rønning er en aktiv deltaker på flere arenaer i det lokale kulturlivet. Tirsdag kveld sang han "Diesen Heiligen Hallen" fra Mozarts Tryllefløyten, akkompagnert av Ingunn Solem på klaver.

Tidligere har slagverkensemblet "Sons of Percussion" under ledelse av Hallvard Mjøen ved flere anledninger latt seg høre. Etter at også en ung jente har tatt tak i trommestikkene var navnet nå endret til "Sounds of Percussion", og denne gang var det komposisjonen "Våryr" som fikk publikum til å finne den gode rytmen.

Utdelingen av Ørland kommunes kulturpris var det ordfører Myrvold som sto for. Tross sin unge alder har bueskytter Mads Haugseth, som representerer IL Yrjar når han ikke har det norske flagget på brystet som del av landslaget, allerede lang erfaring fra deltakelse i alt fra lokale mesterskap til VM og World Cup. 51 norske rekorder, en rekke NM-gull og kongepokal er også på merittlisten. Men som Myrvold la vekt på så er det Haugseth´s rolle som et positivt forbilde som er vel så viktig for tildelingen av kulturprisen til 23-åringen. En rolle som forøvrig også Norges Bueskytterforbund trekker fram ved Mads Haugseth.

Ungdommens kulturpris ble delt ut av Ulrik Grøntvedt fra Ørland Ungdomsråd. Grøntvedt la ikke skjul på at det denne gang var en kandidat som gikk igjen i forslagene som hadde kommet inn. Etter å ha undeholdt og imponert det norske folk i uke etter uke og til slutt gått helt til topps i IDOL var det ingen tvil om at Øystein Herkedal Hegvik, som på mange måter er et produkt av Ørland kulturskole, er den rette vinner av Ungdommens kulturpris.

Om det var ungdommen som så langt hadde preget kvelden, så kom mange av kulturlivets veteraner på scenen under avslutningen av forestillingen. Ørland Sangforening har en lang og rik historie. Denne gang var mannssangerne forsterket med solist Hilde Jensen før de under ledelse av dirigent Margaret Aune avsluttet som seg hør og bør med "Ørlandssangen".

Kulturprisutdelingen inngikk forøvrig i årets utgave av Vinterfestuka, ei uke som denne gang strekker seg over to uker og byr på en rekke ulike arrangement!

Fant du det du lette etter?