Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Dette er en side som ikke oppdateres

Du har nå kommet til hjemmesiden til gamle Ørland kommune. Fra 1. januar 2020 er Ørland slått sammen med Bjugn til en ny kommune. Den nye kommunen har navnet Ørland. Søker du informasjon knyttet til dagens Ørland kommune, gå til denne nettsiden! Vi gjør oppmerksom på at hjemmesiden til nykommunen fortsatt er under utvikling ved at nytt innhold legges til fortløpende.

Har du spørsmål om sammenslåingen eller tjenester i den nye kommunen, send en e-post til postmottak@orland.kommune.no.

Tlf. til sentralbord i ny kommune er 72 51 40 00.

Næringsliv

Fire bilder satt sammen, av Høie logoen, toppen av Libra senteret, Hovde Gård og en ferge. - Klikk for stort bilde Ørland kommune har et allsidig næringsliv. Her er fiskeforedling, tekstilproduksjon, kornmølle, verktøygrossist, konferansehotell, restauranter, cafeer, uteplasser, transportfirma, rederi, spedisjon og fortolling og alle typer handels- og servicebedrifter.

Klikk for stort bilde Visste du at Ørland er hjem til Norges største firma innen et par industrier?

Mascot Høie produserer dyner, puter, sengetøy og ullpledd og er det største firma av sitt slag i Norden. Her produseres 10.000 puter og 5.000 dyner per dag og det er stor sjanse for at dyner og puter du finner i et norsk hjem har sin opprinnelse i Ørland. Grøntvedt Pelagic er verdens største produsent av tønnemarinert sild med en produksjon på 250 000 tønner i året. Det er ikke usannsynlig at silden som du finner på et typisk norsk eller utenlandsk koldtbord kommer fra Ørlandet.

Visste du at Ørland har rundt 50 handelsbedrifter?

Ørland har klesbutikker, dagligvareforretninger, byggevarefirma, gullsmed, ur og optikk, hvitevareutsalg, elektronikk, blomsterforretning, gaveforretninger, sportsbutikker, kiosk, gartneri, helsekost, apotek, bokhandel, banker, fargehandel, kontorutstyr, møbelutsalg, flere bilmerker, gårdsbutikker og selvsagt Vinmonopolet.

Visste du at Ørland er et senter for bygg og anleggsforetak?

Ørland har mange entreprenørfirma, byggefirma, maskinutleie, vedlikeholdsfirma, snekkeri og snekkerfirma, rørleggerfirma, blikkenslager, steinbrudd, sementstøperi, dykkerservice, rivningsfirma, vaktmesterservice, elektrikerfirma, betongpumping. Norges største plasmaskjæremaskin står på Ørlandet.

Visste du at Ørland er et senter for uteliv?

Ørland har flere hotell, spisesteder, restauranter, kaffebarer, bakeri, sportspub, utesteder og kino.

Visste du at Ørland er et kommunikasjonssenter?

Direkte flyrute til Gardermoen: 1 time til Oslo. Hurtigbåt til Trondheim: 50 minutter til Trondheim, 2,5 timer til Kristiansund, Ferge til Agdenes: 25 minutter så er du på andre siden av Trondheimsfjorden. Dypvannskai har vi også. Hele sju småbåthavner er lokalisert i Ørland.

Visste du at Ørland er et senter for profesjonelle tjenester?

Ørland har advokatkontor, eiendomsmeglere, regnskapskontor, profesjonelle rådgivere, lokalavis, reklamebyråer, trykkeri, inkassobyrå, kontortjenester, matkvalitetssikringsfirma, flyfoto, miljø og sikkerhetsrådgiving, bemanningsfirma, radiostasjon, fotografer, konsulentfirma og banker.

Hvis du vil vite mer om hva kommunen kan gjøre for din bedrift, eller få hjelp til å etablere bedrift, ta kontakt med næringssjef.

 


 

 

Kontakt

Arne Martin Solli
Næringssjef
E-post
Mobil 415 52 116
Fant du det du lette etter?