Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Dette er en side som ikke oppdateres

Du har nå kommet til hjemmesiden til gamle Ørland kommune. Fra 1. januar 2020 er Ørland slått sammen med Bjugn til en ny kommune. Den nye kommunen har navnet Ørland. Søker du informasjon knyttet til dagens Ørland kommune, gå til denne nettsiden! Vi gjør oppmerksom på at hjemmesiden til nykommunen fortsatt er under utvikling ved at nytt innhold legges til fortløpende.

Har du spørsmål om sammenslåingen eller tjenester i den nye kommunen, send en e-post til postmottak@orland.kommune.no.

Tlf. til sentralbord i ny kommune er 72 51 40 00.

Forretningsmodell og forretningsplan

En forretningsplan er et planleggingsdokument for et foretak i oppstartsfasen. Planen skal blant annet beskrive forretningsidéen, markedet, organisasjonen, produktet eller tjenestene, gjennomføringsplanen, økonomi, budsjetter, kapitalbehov, finansiering og de viktigste risikofaktorene. Planen skal normalt dekke de kommende fem årene.

Planen er i første rekke et verktøy for gründeren selv. Prosessen med å skrive planen er ofte viktigere enn det ferdige produktet. Et realistisk budsjett vil for eksempel kunne avsløre om forretningsidéen må endres eller forkastes.

En forretningsplan er ikke minst et viktig dokument overfor investorer, finansinstitusjoner og eventuelt andre som inviteres inn i prosjektet.

I dag er det mer og mer vanlig at en etablerer/gründer starter med å lage en forretningsmodell før man starter å skrive en forretningsplan.

[Kilde: Wikipedia]


"Planning is everything, the plan is nothing"

Dwight D. Eisenhower

 

Klikk for stort bilde

Fant du det du lette etter?