Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Miljøfyrtårn

logo2008  Miljøfyrtårn.jpg - Klikk for stort bilde

Miljøfyrtårn er et miljøledelsessystem for offentlige og private virksomheter som ønsker å dokumentere sin miljøinnsats.  Ordningen har til hensikt å heve miljøprestasjon i små og mellomstore bedrifter og offentlige virksomheter.  Bedrifter eller virksomheter som oppfyller definerte bransjevilkår kan sertifiseres som miljøfyrtårn.  Ordningen støttes av Miljøverndepartementet.

Sertifikatet tildeles etter en uavhengig vurdering foretatt av kommunenes utnevnte sertifisør. Det leveres årlige miljørapporter, og virksomheten må re sertifiseres hvert tredje år.  Sertifikatet er anerkjent av myndighetene ved offentlige innkjøp, og per 1.juli 2014, er over 5 000 virksomheter i Norge sertifisert Miljøfyrtårn.

I Ørland er per 26/4/16 følgende bedrifter sertifisert: Ervikhaug AS, Bjørn Norset AS, Hvitsand Entreprenør AS, Einar Brekstad AS, Rædergård Entreprenør AS og Vinmonopolet Brekstad.

 

Kommunestyret i Ørland vedtok 23/1/14 at Ørland kommune skal delta i ordningen stiftelsen Miljøfyrtårn gjennom interkommunalt samarbeid med Bjugn kommune.   Vedtaket ligger på side 9 i saksprotokollen  Denne avtalen ble signert i 2014 og ble gjort gyldig fra 1/1/15. Avtaleteksten ligger på side 41 av saksdokumentene  

Avtalen innebærer blant annet at de to kommunene har en felles regionlisens og at begge kommunene har egen kommunekontakt. I Ørland er denne kontaktpersonen næringssjef.

 

Publisert av Arne Martin Solli. Sist endret 05.10.2016

Kontakt

Arne Martin Solli
Næringssjef
415 52 116
Fant du det du lette etter?