Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Turistnæring

Austråttborgen i sommersol.  - Klikk for stort bilde

Ørland har et godt tilbud innen bevertning og overnatting Kommunen har tre konferansehotell (Hovde Gård, Storfosna Gods og Ørland Kysthotell) i tillegg til Brekstad Gjestegård, FlexBase, Ørland Camping og Austrått Camping & Motel.  Ørland har et bredt tilbud når det gjelder café, restaurant, pub, bar, utesteder, kiosk og bakeri.

 

Klikk her for besøksinfo 

 


Ørland, en kommune rik på historie, har et stort potensial for utvikling av reiselivsnæringen.  Her har det bodd folk i flere tusen år.  Man har funnet spor etter steinalderbosetninger på Garten.  Borgklinten bygdaborg vitner om bosetning i folkevandringstiden. Flere store gravrøyser og gravhauger fra jernalder og vikingtid vitner om den strategiske betydningen av Ørland. 

Mest kjent er kanskje Austråttborgen fra middelalderen. Mange har hørt om Ingerd Ottesdatter fra Henrik Ibsens skuespill fra 1854 "Fru Inger til Østråt".  Fru Inger var Norges mektigste kvinne og viktig for den protestantiske reformasjonen i Norge.  Hun hadde et anstrengt forhold til den katolske erkebiskop Olav Engelbrektsson som plyndret Austrått tre ganger og medvirket til at to av hennes svigersønner ble drept.  Den første person som nevnes i relasjon til Austrått er Jernskjegge (Skjegge Asbjørnson) som ble drept av Olav Tryggvason i 997 i forbindelse med et annet religiøst oppgjør nemlig overgangen fra åsatro til kristendom.  

Uthaugsgården, en storgård og handelssted, er et autentisk museum som vitner om stor næringsaktivitet i forbindelse med sildefisket. 

Ørland er også rik på krigsminner fra andre verdenskrig.  I tillegg til en mengde bunkere og andre installasjoner kan man besøke et trippeltårn kanonbatteri fra den tyske slagktrysseren Gneisenau i Austrått fort. Kanonen, som var en del av Hitlers atlanterhavsvoll (Atlantic Wall), hadde en rekkevidde på 42 km og skulle vokte Trondheimsfjorden mot de allierte.

I tillegg er Ørland kjent for flere Ramsar fuglefredningsområder.  Utløpet av Trondheimsfjorden og kysten utenfor er blant de mest fuglerike områdene i Norge pga de næringsrike våtmarksområdene.  

Fant du det du lette etter?