- Alle ansatte handlet etter læreboka!

Klikk for stort bildeEt stort antall ansatte i kommunen, Ørland kultursenter, Ørland kysthotell og ved lensmannskontoret måtte evakuere lokalene da tre branntilløp på samme tid mandag 2. september utløste full brannalarm i det store bygningskomplekset i kystbyen.

- Ørland kommune jobber systematisk med å sikre at kommunen har en god og sterk beredskap i tilfelle hendelser oppstår. De tre branntilløpene som i arbeidstida mandag utløste alarm ved rådhus, kultursenter og hotell viser at dette er viktig å prioritere, sier ordfører Tom Myrvold.

- Det er politiets oppgave å etterforske hvem som står bak de branntilløpene. Jeg håper de lykkes med dette, å vite at det går en eller flere personer rundt som er i stand til å gjøre slikt midt i arbeidstida er ikke hyggelig for noen. Det som derimot er betryggende er å vite at de planer og rutiner vi har utarbeidet for bruk ved slike hendelser virker etter hensikten. Jeg vil gi ros til alle ansatte i kommunen, ved kultursenteret og Ørland kysthotell, som ble berørt av hendelsen mandag og handlet etter læreboka, sier ordfører Tom Myrvold.

Fokus på beredskap
Beredskapsøvelser, både interne og i samarbeid med andre instanser, har høy prioritet i Ørland kommune. Ørlands rolle som vertskommune for kampflybasen har også ført til at sentrale myndigheter følger kommunens planer og arbeid med beredskap ekstra nøye.

Viktig å ivareta trygghet
- Det er viktig at alle ansatte i kommunen, uavhengig av arbeidsoppgaver og arbeidssted, føler seg trygge til enhver tid. Vi har prioritert å ha egen beredskapskoordinator i kommunen, i tillegg til at vi de siste årene har hatt et stort antall ansatte direkte involvert i øvelser av ulik art og omfang. Hendelsen denne uka viser at dette er både riktig og viktig å prioritere. Vi fikk også erfart at samarbeidet med blålysetater fungerer slik det er tenkt, avslutter ordfører Tom Myrvold.