- Håper Vebjørn kommer neste lørdag!

Klikk for stort bildeAune Sand stortrives med å overraske trøndere med pop-up utstillingen. Neste lørdag håper han å få selskap av bror Vebjørn Sand i kystbyen Brekstad!

Aune Sand sprudlet da han åpnet pop-up utstillingen med kunst signert bror Vebjørn i kystbyen.

- Dette er første gang det serveres alkohol midt på dagen, sa en smilende Aune Sand om kunst-turnéen han nå gjennomfører da han fredag formiddag åpnet den omfattende utstillingen med verk av Vebjørn Sand ved Ørland kultursenter.

Raus med ros
Aune Sand benyttet anledningen til raust å rose trøndere generelt og Ørland kultursenter spesielt da han foran de mange frammøtte åpnet vandreutstillingen. Selv om Aune Sand ikke er maler, så ga han også publikum et utmerket «bilde», om enn verbalt, av prosessen og arbeidet som ligger bak bror Vebjørn´s billedkunst.

Overraskende - og gledelig!
Både gallerileder Gunnhild Tettli og daglig leder Gunn Kristin Ørsleie ved Ørland kultursenter var tydelige på at den omfattende utstillingen kom overraskende, men svært så gledelig, på senteret.
Fem til 17. februar vil rundt 150 bilder signert Vebjørn Sand pryde det meste av ledige veggflater ved kultursenteret i kystbyen. I tillegg har Aune Sand også med seg en del av partner Marianne Aulie´s uforlignelige bilder.

Håper Vebjørn kommer
Om det var den sprudlende drikken som fikk Aune Sand til å foregripe det man håper blir begivenhetens gang skal være usagt. Uansett, han overrasket publikum med å fortelle at man neste lørdag håper at også Vebjørn Sand skal være på plass ved Ørland kultursenter, og at både planen og håpet er at Vebjørn da skal invitere barn til en kunstnerisk workshop på Brekstad.

Begeistret ordfører
Blant de mange som har fått øynene opp for Vebjørn Sands kunstneriske evner og uttrykk er ordfører Tom Myrvold i Ørland kommune. Ordføreren fikk fredag en lengre prat med Aune Sand. Etter å ha besøkt pop-up utstillingen i Botngård tidligere, så er Myrvold svært begeistret for at Brekstad ble neste stopp.

Lokale kunstnere imponerer
I Galleri Hans ved samme kultursenter er det nå en utstilling i regi av Ørland / Bjugn kunstforening der en rekke lokale kunstnere, profesjonelle og amatører, viser sine verk. Flere var tilstede da Aune Sand besøkte galleriet, og fikk oppleve at Sand ga tydelig uttrykk for at han var imponert også over denne utstillingen og nivået på de lokale kustnerne. For publikum betyr det at det er flere gode grunner til å avlegge Ørland kultursenter et besøk den nærmeste tiden!