Russepresidenten om avtale med Ørland kommune: - Veldig ålreit!

Klikk for stort bildePRESIDENTBESØK: F.v. visepresident Jørgen Haugan Strand, aksjonssjef Erika Sveen Lyngen og rødrusspresident Maria Tetlie sammen med ordfører Tom Myrvold under signeringen av årets avtale.

Avtale med Ørland kommune sikrer årets rødruss «festplass» ved Brekstadbukta.

- Dette er veldig ålreit, sier Maria Tetlie, etter at hun 25. april signerte avtalen med ordfører Tom Myrvold i Ørland kommune. Tetlie er president for årets rødruss ved Fosen videregående stole (FVS).

Brekstadbukta
I avtalen som er inngått forplikter Ørland kommune seg til å utplassere toalett og søppelcontainer ved «festplassen» forbeholdt rødrussen som etableres på det utfylte området i Brekstadbukta. Der kan rødrussen i skjermede omgivelser samles til festlig samvær gjennom årets russetid. Området som rødrussen disponeres i de glade maidager avgrenses med et provisorisk gjerde.

Startskudd 30. april
Sammen med russepresident Tetlie var også visepresident Jørgen Haugan Strand og aksjonssjef Erika Sveen Lyngen med til ordførerens kontor for å overvære signeringen av avtalen. Rødruss-trioen forteller at årets feiring innledes for alvor med dåp tirsdag 30. april.
Opprinnelig var tanken at rødrussen skulle få tilrettelagt festplass ved Lerberen, der russen også tiidligere år har hatt for vane å samles. Blant annet av hensyn til brannfaren ble det alternativet lagt bort.

Føler ansvar
I alt er det i år omlag 60 rødruss ved Fosen videregående skole. Med avtalen som nå er inngått med Ørland kommune føler russens presidentskap et større ansvar for at feiringen skjer som den er tenkt og planlagt. I tillegg håper de at andre som føler trang til å feire glade mai-dager respekterer at det avgrensede arealet ved Brekstadbukta er rødrussens tumleplass i noen uker framover.

Skal også være synlig
- Hva med alle oss som synes det er stas å oppleve glade russ i mai, vil vi gå glipp av det nå?
- Neida, vi være synlig også, ikke minst på 17. mai. Søknad om å få kjøre traktor med henger i 17. mai-toget på Brekstad er allerede levert kommunen, sier den glade trioen fra rødrussen.
Også ordfører Tom Myrvold er tydelig på at han synes avtalen med årets rødruss er positiv for alle parter.