Solid resultat etter samarbeid på tvers av generasjoner!

Det endte med kunnskapsutveksling på tvers av generasjoner da Meieriet Frivillighetens hus ønsket seg solide sittebenker til uteområdet i sentrum av Brekstad.

I løpet av vårsemesteret har ungdommene Alexander Singstad, Andre Nysæter Henrichsen, Emil Aarhus Wiklem og Marcus Sand Holmen gått en god skole sammen med godt voksne medlemmer i knivgruppa som holder til ved Frivillighetens hus, Meieriet.

Knivgruppa

Ungdommene, som alle er elever ved Ørland ungdomsskole, har tidvis byttet ut skolebøkene med andre verktøy. Kombinert med «kvasse» råd fra knivgruppa er resultatet flotte og robuste parkbenker, til glede for små og store brukere av uteområdene ved Meieriet. Penger til innkjøp av nødvendige materialer bidro Ørland Sparebank, som er nabo til Frivillighetens hus, med.

Roser ungdommene

I siste skoleuke ble både ungdommene og knivgruppa invitert på brus, kaffe og kake etter vel endt prosjekt. Medlemmene i knivgruppa, for anledningen representert ved Reidar Hernes, Knut Alme, Nils Skogen, Ola Stein Donali og Per Ebbe Røstad, skryter av ungdommene for god innsats og vel utført arbeid. Knivmakerne synes det er viktig at dagens ungdom lærer seg å håndtere verktøy og utføre praktisk arbeid.

Holder mål

Også ungdommene setter pris på at de innimellom har kunnet bytte ut skolebenken med verktøy og trematerialer. Etter endte kakefest kunne de sammen med knivmakerne teste de nye benkene. Konklusjonen er at de på alle måter holder mål og at produsentene fortjener en solid karakter for innsatsen!