Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Dette er en side som ikke oppdateres

Du har nå kommet til hjemmesiden til gamle Ørland kommune. Fra 1. januar 2020 er Ørland slått sammen med Bjugn til en ny kommune. Den nye kommunen har navnet Ørland. Søker du informasjon knyttet til dagens Ørland kommune, gå til denne nettsiden! Vi gjør oppmerksom på at hjemmesiden til nykommunen fortsatt er under utvikling ved at nytt innhold legges til fortløpende.

Har du spørsmål om sammenslåingen eller tjenester i den nye kommunen, send en e-post til postmottak@orland.kommune.no.

Tlf. til sentralbord i ny kommune er 72 51 40 00.

Fakta om Ørland

Ørland er en kommune på Fosenhalvøya i Sør-Trøndelag. Den grenser i øst til Bjugn kommune.

Ørland hovedflystasjon er kommunens og regionens største arbeidsplass. Kommunesenteret Brekstad, som ble erklært som by 8. oktober 2005, er det regionale handelssenteret og har også andre regionale funksjoner som tingrett og helsetjenester.

Ørland hovedflystasjon opererer F-16 jagerfly, Sea King redningshelikoptre og er også det eneste faste landingssted i Nord-Europa for NATOs overvåkingsfly E-3/AWACS. Stasjonen er en del av NATOs beredskapsstyrke innenfor rammen av Forsvarets innsatsstyrke/Luft (FIST-L) og et alliert treningssenter for luftstyrker fra NATO og Partnerskap for fred-landene.

 

Adm. senter Brekstad
Areal
 – Totalt:
 – Land:
 – Vann:

73,18 km²
73,1 km²
0,08 km²
Befolkning 5209
Kommunenr. 1621
Målform Bokmål
Kommuneblomst Marianøkleblom
Høyeste topp Osplikammen (285,3 moh.)

Kontakt

Infotorg Ørland
E-post
Telefon 72 51 40 00
Turistinformasjon Ørland
Telefon 72 51 55 10
Fant du det du lette etter?