Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Dette er en side som ikke oppdateres

Du har nå kommet til hjemmesiden til gamle Ørland kommune. Fra 1. januar 2020 er Ørland slått sammen med Bjugn til en ny kommune. Den nye kommunen har navnet Ørland. Søker du informasjon knyttet til dagens Ørland kommune, gå til denne nettsiden! Vi gjør oppmerksom på at hjemmesiden til nykommunen fortsatt er under utvikling ved at nytt innhold legges til fortløpende.

Har du spørsmål om sammenslåingen eller tjenester i den nye kommunen, send en e-post til postmottak@orland.kommune.no.

Tlf. til sentralbord i ny kommune er 72 51 40 00.

Folkehelse

En god folkehelse med gode velferdstjenester for Ørlands innbyggere. Det er målet for all planlegging i Ørland kommune. 

Folkehelse er langt mer enn bare helse. Det sies at folkehelsebegrepet egentlig inneholder kun 10 prosent helse og 90 prosent god livskvalitet. Og hva som er god livskvalitet for den enkelte, det er opp til den enkelte selv! For noen kan det være å løpe maraton, for andre kan det være daglige turer i fjæra med hunden.

Folkehelse er en grunnleggende verdi i kommuneplanen. Befolkningens helse er påvirket av politiske valg og private aktørers valg som er utenfor enkeltindividets rekkevidde. Siden helsen påvirkes av samfunnsutviklingen og de kårene vi lever under, handler folkehelsepolitikken om å legge til rette for at den enkelte og lokalsamfunnet skal være i stand til å ta kontroll over forhold som påvirker helsen. Det handler for eksempel om økonomisk trygghet, deltakelse og mestring, opplevelse av mening og inkludering i utdanning og arbeidsliv.

 

Kontakt

Anne M. Risvik
Rådgiver
E-post
Mobil 905 65 495
Fant du det du lette etter?