Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Rask psykisk helsehjelp på Fosen

Fosen er en av tolv piloter som har Rask psykisk helsehjelp. Det er et lavterskeltilbud for deg med angst og/eller depresjon. 

Hvem er rask psykisk helsehjelp for?
Rask psykisk helsehjelp er et tilbud til alle de som sliter med depresjon og/eller angstlidelser av lett til moderat grad, eventuelt med søvnproblemer i tillegg. Tilbudet omfatter ikke akutte eller tunge psykiske lidelser.

Angst og depresjon er en vesentlig årsak til sykefravær og redusert livskvalitet. Målet er å gi et tilbud innen én til to uker, slik at problemene ikke utvikler seg. For deg som er i jobb, blir et viktig mål å styrke arbeidsevnen og forhindre langtidsfravær.

Tilbudet er gratis og du trenger ikke henvisning fra lege.

Hva slags behandling får du?
Behandlingen baserer seg på veiledet selvhjelp og kognitiv terapi som er en godt dokumentert behandlingsmetode for psykiske lidelser.

Tilbudet vil variere ut fra den enkeltes behov. Det kan være veiledet selvhjelp hvor det henvises til selvhjelpsmateriale eller mer tradisjonell psykoterapi/samtaleterapi med relativt kort varighet. Personer som har behov for mer langvarig terapi, blir henvist videre.

Teamet samarbeider med andre instanser dersom dette er hensiktsmessig; f.eks fastleger, øvrige kommunale tjenester, spesialisthelsetjeneste, NAV og arbeidsgivere. Dette skjer i samråd med bruker. De ansatte har taushetsplikt som annet helsepersonell.

Hvem og hvor er vi?
Senteret på Fosen har kontorer i Åfjord, Ørland og Bjugn. Vi er fem behandlere med minimum 3-årig høyskoleutdanning i helse- og sosialfag, samt opplæring i kognitiv terapi. Det er psykologspesialist tilknyttet teamet.

Kontaktinformasjon Rask psykisk helsehjelp, Fosen
Telefon: 97 96 96 20 eller e-post: rph@bjugn.kommune.no 

Rask psykisk helsehjelp bygger på den britiske modellen IAPT: Improving Access to Psychological Therapies. (se: www.iapt.nhs.uk).

Fant du det du lette etter?