Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Dette er en side som ikke oppdateres

Du har nå kommet til hjemmesiden til gamle Ørland kommune. Fra 1. januar 2020 er Ørland slått sammen med Bjugn til en ny kommune. Den nye kommunen har navnet Ørland. Søker du informasjon knyttet til dagens Ørland kommune, gå til denne nettsiden! Vi gjør oppmerksom på at hjemmesiden til nykommunen fortsatt er under utvikling ved at nytt innhold legges til fortløpende.

Har du spørsmål om sammenslåingen eller tjenester i den nye kommunen, send en e-post til postmottak@orland.kommune.no.

Tlf. til sentralbord i ny kommune er 72 51 40 00.

Månen

Ungdommens hus kalles for Månen, og er et rusfritt fritidstilbudtilbud for ungdom mellom 10 og 19 år.

På Månen arrangeres det faste klubbkvelder hver tirsdag fra og med 30. august.
Tidspunkt: 19:30 til 22:00

Vi på Månen arrangerer i tillegg filmkvelder, sesongbetonte arrangement og vår populære Månelanding.

På Månen tar vi ungdom på alvor og vi skal være et sted hvor du finner tydelige voksne og ungdom som er der for deg. Det er et mål at de unge selv skal delta i planleggingen, utformingen og gjennomføringen av det som skjer. De unge skal lære at deres deltagelse er nødvendig for at ting skal skje. Dette gir grunnlag for læring og utvikling, og det vi kaller medbestemmelse eller brukerstyring. Dette skaper tilhørighet og eierforhold og hjelper oss å kvalitetssikre vårt tilbud.

Alle barn og unge skal bli møtt med bekreftelse og anerkjennelse, for det unike individet det er. Vi ønsker å trekke frem den omvendte janteloven som en rettessnor:

Du er enestående.
Du er mer verdt enn noen kan måle.
Du kan noe som er spesielt for deg.
Du har noe å gi andre.
Du har gjort noe du kan være stolt av.
Du har store ubrukte ressurser.
Du duger til noe.
Du kan godta andre.
Du har evner til å forstå og lære av andre.
Det er noen som er glad i deg

Styret i Månen består av 12 ungdommer. Styret har leder og nestleder og de skal være husets øverste ledere. Sammen med fritidsleder har de reell makt og innflytelse på den daglige driften.  I tillegg skal styret ha ansvar for å yte tjenester til de øvrige brukere, og ha fokus på lederutvikling. Styret er "sjefene" i bygget, de bestemmer hvilke fellesaktiviteter vi skal ha. De er eksperter på hva ungdommene vil ha, og deres bidrag vil være ekstremt viktig. De vil måtte være ansvarsfulle, pliktoppfyllende og gode rollemodeller, da de skal fronte huset utad, og være gode ambassadører. Samtidig ønsker vi å sikre at sammensetningen av styret også speiler ungdomsmiljøet. Dette betyr at ungdommer med ulike og sammensatte behov også skal være representert. 

I år kan man leie Månen på tirsdag og torsdag  mellom klokken 17.30 - 19.30, så lenge det ikke er andre aktiviteter på huset. 

Når du har bestilt/reservert Månen er det ikke nødvenig å gi beskjed før du kommer, du kan møte opp inntil 30 minutter før( klokken 17.00 ).

Pris: kr. 400,-

Leie bestilles i kommunens infotorg. Tlf: 72 51 40 00.

Kontakt

Odd-Erik Røstad
Kommunalsjef oppvekst/rektor Ørland ungdomsskole
E-post
Mobil 905 82 906
Fant du det du lette etter?