Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Dette er en side som ikke oppdateres

Du har nå kommet til hjemmesiden til gamle Ørland kommune. Fra 1. januar 2020 er Ørland slått sammen med Bjugn til en ny kommune. Den nye kommunen har navnet Ørland. Søker du informasjon knyttet til dagens Ørland kommune, gå til denne nettsiden! Vi gjør oppmerksom på at hjemmesiden til nykommunen fortsatt er under utvikling ved at nytt innhold legges til fortløpende.

Har du spørsmål om sammenslåingen eller tjenester i den nye kommunen, send en e-post til postmottak@orland.kommune.no.

Tlf. til sentralbord i ny kommune er 72 51 40 00.

Voksenopplæring

Ørland kommune gir opplæringstilbud innen grunnskole for voksne og opplæring i norsk og samfunnsfag for fremmedspråklige.

Opplæringen følger Læreplan i norsk og samfunnskap for voksne innvandrere. Voksenopplæring for innvandrere og flyktninger er hjemlet i forskriftene til voksenopplæringsloven. Ordningen ble satt i verk for at voksne innvandrere og flyktninger lettere skulle lære norsk og komme inn i arbeidsliv og utdanning. Opplæringstilbudet finansieres primært av øremerkede statstilskudd. Det er utarbeidet en rammeplan for opplæringen.

Voksenopplæringstilbudet innen grunnskole for voksne gjennomføres i egne lokaler bak Ørland sykehjem.

 

Voksenopplæringen er organisatorisk underlagt Ørland ungdomsskole, hvor en egen Teamleder har ansvar for oppfølging av den daglige driften.

Lærere ved Voksenopplæringen har også undervisning ved Ørland ungdomsskole, og lærere ved Ørland ungdomsskole har også undervisning ved Voksenopplæringen. 

 

 

Kontakt

Odd-Erik Røstad
Kommunalsjef oppvekst/rektor Ørland ungdomsskole
E-post
Mobil 905 82 906
Fant du det du lette etter?